· 

Truffelrisotto met coquilles 10 pers

                                                       

Olijfolie

Boter

Ui, Knoflook

0,75 liter groentebouillon

Risottorijst

Truffeltapenade

Parmezaanse kaas

20 coquilles

 

       

 Bereiden:

 

Maak de bouillon. Fruit in een pan wat olijfolie met boter. Doe hier de fijngesneden ui en knoflook bij. Voeg als alles is aangefruit de rijst toe. Bak dit kor even mee. Doe nu stapje voor stapje de Bouillon bij de rijst. Iedere keer moet de rijst net onder staan en warm worden. Blijf goed roeren. Het mag niet aanbakken. Als alle bouillon is toegevoegd is het een kwestie van roeren en wachten met het deksel op de pan. Als laatste 2 theelepels truffeltapenade  toevoegen en goed doorroeren. 

 

Bak de coquilles licht aan in een grillpan, zodat ze een mooi streepje krijgen. Laat de eiwitten niet breken, anders worden ze te droog. 

 

Maak mooie rondjes van de risotto op het bord, doe hier 2 coquilles op en garneer af met Parmezaanse krullen.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0