Zwaardvis met Limoncellodressing, pappadum en limoncello wasabi-schuim (4pers)
- Verse Zwaardvis
- Limoncello
- verse pappadumvellen (toko)
- wakame (zeewier)
- sesamolie
- verse room
- ijsbergsla
- wasabi poeder of creme
- citroen
- sesamzaadjes
Zwaardvis in vierkante blokken snijden en insmeren met sesamolie. Grill rondom kort aan. Neem vershoudfolie en rol de vis strak op en vries in. (Ongeveer 30 minuten)
Frituur per stuk de pappadum en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ijsbergsla ragfijn en strooi dat op de pappadums. Doe daar wat sliertjes wakame op.
Snijd daar de zwaardvis op in dunne plakken.
Maak een dressing van 1 deel limoncello en 1 deel sesamolie en wat peper. Meng dit goed in doe dit in een spuitflesje en spuit over de zwaardvis heen.
Maak een schuim van 250ml slagroom, 1 tl wasabi poeder of creme, scheut limoncello en het sap van een citroen. Verwarm de room en los de ingrediënten al roerend in de room op. Laat afkoelen. Zeef de room en doe afgekoeld in een slagroomsyfoon met 2 patronen. Spuit voorzichtig wat schuim op het bord en garneer met wat sesamzaadjes.

Reactie schrijven