
Limoncello tiramisu (10-12 pers, 15 min bereiden, 30-60 min wachttijd koeler/vriezer)
Benodigdheden:
1 pot Baba (DiGusti)
1 bakje mascarpone
500 ml Slagroom
cakevorm of kleine glaasjes
lange vingers
Limoncello (DiGusti)
Lemoncurd
citroen
water, suiker
Snijd de baba in kleine stukjes. Meng de mascarpone erdoor.
Klop de slagroom stijf (zonder suiker). Spatel het baba mengsel door de slagroom. Voor een wat stevigere structuur , verkruimel er wat lange vingers door.
Doe 60 ml koud water met de suiker in een pannetje en breng aan de kook op een laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de citroenschilletjes toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Spreid de schilletjes uit op een rooster of op een bakplaat en zet opzij.
Neem nu de cakevorm of kleine glaasjes, doe onderop een lange vinger met wat lemoncurd en wat Limoncello. Er bovenop het mengsel van de mascarpone. Maak zo de laagjes. Eindig altijd met het mascarpone mengsel.
Serveer met gekonfijte citroenschillen bovenop en laat minimaal 30 tot 60 minuten opstijven in koeler of vriezer.
Reactie schrijven