· 

Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu (10-12 pers, 15 min bereiden, 30-60 min wachttijd koeler/vriezer)

Benodigdheden:

1 pot  Baba (DiGusti)

1 bakje mascarpone

500 ml Slagroom

cakevorm of kleine glaasjes

lange vingers

Limoncello (DiGusti)

Lemoncurd

citroen

water, suiker

 

Snijd de baba in kleine stukjes. Meng de mascarpone erdoor.

Klop de slagroom stijf (zonder suiker). Spatel het baba mengsel door de slagroom. Voor een wat stevigere structuur , verkruimel er wat lange vingers door.

Doe 60 ml koud water met de suiker in een pannetje en breng aan de kook op een laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de citroenschilletjes toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur.

Spreid de schilletjes uit op een rooster of op een bakplaat en zet opzij.

Neem nu de cakevorm of kleine glaasjes, doe onderop een lange vinger met wat lemoncurd en wat Limoncello. Er bovenop het mengsel van de mascarpone. Maak zo de laagjes. Eindig altijd met het mascarpone mengsel.

Serveer met gekonfijte citroenschillen bovenop en laat minimaal 30 tot 60 minuten opstijven in koeler of vriezer.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0