Italiaanse Wijnen en Delicatessen

Wijnen - Limoncello 

 

Wij selecteren zorgvuldig onze wijnen voor u. Wij kunnen u dan ook mooie wijnen aanbieden uit het gebied De Marche, Puglia, Piemonte, Veneto.

 

De Marche biedt ons het huis Guerrieri. 

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties een prachtig familiebedrijf in De Marche. Zij werken meet volle overtuiging op een duurzame en natuurlijke wijze. Met veel respect voor de natuur. Geheel op zonne-energie draait dit bedrijf en er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt. Kortom, Pure en (h)eerlijke wijnen.  Del Terra (rood) en Del Mare (wit) zijn de absolute toppers.

Ook hebben zij 2 prachtige bubbels in hun assortiment. Een spumante extra dry en een mooi rose spumante.

Tevens heeft dit huis 2 waanzinnig  mooie dessertwijnen. 

 

Piemonte biedt ons het huis van Beppe Pescaja.

In de heuvels van Noord Italie vindt je het prachtige Piemonte. Wijnfilosoof Beppe Pescaja produceert fantastische wijnen volgens de traditionele wijnbouw. 

 

 

 

Sicilie biedt ons het huis Lombardo

Op Sicilie in een heuelachtig landschap, 600m boven zeespiegel vindt je Tenute Lombardo. Dit wijndomein wordt al 3 generaties bestiert door de familie Salvatore. Men produceert ambachtelijke wijnen. Al meer dan 60 jaar. De vulkanische grond van de Etna proef je terug in deze prachtige wijnen.

 

Limoncello , Amaretto & Sambuca van het huis Lazzaroni uit Sicilie.

Limoncello wordt verkregen uit de infusie van citroenschillen, waarbij het traditionele recept dat typisch is voor Zuid Italie, strikt in acht wordt genomen.

Intens geel, in de mond is het zoet en fluweel zacht. 

ijskoud serveren of op kamertemperatuur over fruit of ijs.

Amaretto wordt op traditionele wijze door infusie verkregen van de befaamde Amaretti koekjes. Enige in zijn soort die het op deze wijze doet.

Sambuca onstaat dankzij zoethout en steranijs. Het is een heerlijke after diner likeur. Met ijsblokjes of een paar koffieboontjes bij een goede espresso.

     

Olie & Balsamico (Azijn)

In de Mediterrane keuken is het gebruik van olie en azijn standaard. Meer dan in Nederland. 
Salades, groenten, pasta en vlees worden veelal bij de bereiding op smaak gebracht met olijfolie, maar ook met Aceto balsamico.

     

De familie Lamantea, uit Puglia, produceert heerlijke olijfolie. Dit betekent veel zonuren en een aangenaam klimaat voor de olijven. Dit proeft men dan ook terug in de olie. Een mooie zachte smaak. 
Wij hebben Extra Virgin in 500 ml in Prachtig gedecoreerde flessen van Lamantea, maar ook Extra Virgin oil met 1% pure knoflook, citroen, truffel en basilicum, rozemarijn en oregano in blikjes van 250 ml.Aceto Balsamico is van het huis Reale uit Modena.
Hierin hebben wij 12 jaar oude en parels, Saba (100ml)en 5 jaar oude condimento Bianco (100 ml)(witte balsamico).

 

Reale is o.a. Hofleverancier bij het Koninklijk huis van Monaco. 

 

Giuseppe Giusti Balsamico sinds 1605. Hiervan hebben wij prachtige Balsamico 2 medailles (8jr), Balsamico 4 medailles (15jr) (100ml) Balsamico Bianco, tartufo, figo en Lampone (truffel, vijgen en framboos)

 

Biscotti 

Prachtige blikken met koekjes van Chiostro. Hierin vindt u heerlijke amaretti (brosse bitterkoekjes), per stuk verpakt.

Marabissi heeft blikken met ambachtelijke koekjes , o.a. chocolade/zeezout, boterkoek, kaneel/chocolade/sinaasappel.

 

Daarnaast vindt u bij ons nog heerlijke truffelspecialiteiten, pesto's, ingemaakte groenten en pasta van Gragnano