Italiaanse Wijnen en Delicatessen

Wijnen & Limoncello

 

Wij selecteren zorgvuldig onze wijnen voor u. Wij kunnen u dan ook mooie wijnen aanbieden uit het gebied De Marche, Puglia, Piemonte, Valdobbiadene / Veneto.

 

De Marche biedt ons het huis Guerrieri. 

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties een prachtig familiebedrijf in De Marche. Zij werken meet volle overtuiging op een duurzame en natuurlijke wijze. Met veel respect voor de natuur. Geheel op zonne-energie draait dit bedrijf en er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt. Kortom, Pure en (h)eerlijke wijnen. 

 

Puglia biedt ons het huis Cantina Vecchia Torre.

In de provincie Lecce (Puglia) is dit wijnhuis te vinden. Het is een zondoorweekt gebied in de hiel van de laars. 

 

Piemonte biedt ons het huis van Beppe Pescaja.

In de heuvels van Noord Italie vindt je het prachtige Piemonte. Wijnfilosoof Beppe Pescaja produceert fantastische wijnen volgens de traditionele wijnbouw. 

 

Valdobbiadene biedt ons het huis Val D'Oca.

De streek in Italië waar de beste Prosecco / Spumante vandaan komen.

Dit huis ligt aan de voet van de Treviso pre-Alpen. Op 50 km van Venetie. 

Val D'Oca biedt hoogwaardige wijnen, welke met zorg en vakmanschap worden geproduceerd. De mousserende wijnen hebben dan ook meerdere onderscheidingen gewonnen.  

 

Limoncello van het huis Merak Beltion uit Puglia.

Limoncello wordt verkregen uit de infusie van citroenschillen, waarbij het traditionele recept dat typisch is voor Zuid Italie, strikt in acht wordt genomen.

Intens geel, in de mond is het zoet en fluweel zacht. 

ijskoud serveren of op kamertemperatuur over fruit of ijs.

 

Olie & Balsamico (Azijn)

In de Mediterrane keuken is het gebruik van olie en azijn standaard. Meer dan in Nederland. 
Salades, groenten, pasta en vlees worden veelal bij de bereiding op smaak gebracht met olijfolie, maar ook met Aceto balsamico.

 

Onze olijfolie vindt u in handgemaakte en beschilderde kruiken. Deze zijn afkomstig van de familie Galantino uit Puglia. Dit betekent veel zonuren en een aangenaam klimaat voor de olijven. Dit proeft men dan ook terug in de olie. Een mooie zachte smaak. 
Wij hebben Extra Virgin in 500 ml kruiken, maar ook Extra Virgin oil met 1% pure knoflook,  citroen  of peper in 250 ml kruiken.

Aceto Balsamico is van het huis Reale uit Modena.
Hierin hebben wij 8 jaar oude balsamico, 12 jaar oude en 12 jaar Riserva, parels, crema di balsamico, Saba en 5 jaar oude condimento Bianco (witte balsamico).

 

Reale is o.a. Hofleverancier bij het Koninklijk huis van Monaco. 

 

Daarnaast vindt u bij ons nog heerlijke truffelspecialiteiten, pesto's, ingemaakte groenten en pasta van Gragnano