Italiaanse Wijnen en Delicatessen

Wijnen - Limoncello -Bellini 

 

Wij selecteren zorgvuldig onze wijnen voor u. Wij kunnen u dan ook mooie wijnen aanbieden uit het gebied De Marche, Puglia, Piemonte, Veneto.

 

De Marche biedt ons het huis Guerrieri. 

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties een prachtig familiebedrijf in De Marche. Zij werken meet volle overtuiging op een duurzame en natuurlijke wijze. Met veel respect voor de natuur. Geheel op zonne-energie draait dit bedrijf en er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt. Kortom, Pure en (h)eerlijke wijnen.  Del Terra (rood) en Del Mare (wit) zijn de absolute toppers.

Ook hebben zij 2 prachtige bubbels in hun assortiment. Een spumante extra dry en een mooi rose spumante.

Tevens heeft dit huis 2 waanzinnig  mooie dessertwijnen. 

 

Piemonte biedt ons het huis van Beppe Pescaja.

In de heuvels van Noord Italie vindt je het prachtige Piemonte. Wijnfilosoof Beppe Pescaja produceert fantastische wijnen volgens de traditionele wijnbouw. 

 

 

 

Sicilie biedt ons het huis Lombardo

Op Sicilie in een heuelachtig landschap, 600m boven zeespiegel vindt je Tenute Lombardo. Dit wijndomein wordt al 3 generaties bestiert door de familie Salvatore. Men produceert ambachtelijke wijnen. Al meer dan 60 jaar. De vulkanische grond van de Etna proef je terug in deze prachtige wijnen.

 

Limoncello van het huis Limontoni van Toni Moro uit D'Amalfi

Limoncello wordt verkregen uit de infusie van citroenschillen, waarbij het traditionele recept dat typisch is voor Zuid Italie, strikt in acht wordt genomen.

Intens geel, in de mond is het zoet en fluweel zacht. 

ijskoud serveren of op kamertemperatuur over fruit of ijs.

 

Bellini van het huis Canella.

Sinds 1988 produceert de familie Canella de enige echte Venetiaanse Bellini cocktail. De Canella's gebruiken hun eigen gekweekte en met de hand geplukte witte, vlezige Mara Bianca perziken. Dit met hun eigen Prosecco gemengd. 

Goede hiervan is dat deze cocktail zonder toevoegingen van kleur- en smaakstoffen, suiker of conserveringsmiddelen is. Tevens glutenvrij en caloriearm. 

Olie & Balsamico (Azijn)

In de Mediterrane keuken is het gebruik van olie en azijn standaard. Meer dan in Nederland. 
Salades, groenten, pasta en vlees worden veelal bij de bereiding op smaak gebracht met olijfolie, maar ook met Aceto balsamico.

 

Onze olijfolie vindt u in handgemaakte en beschilderde kruiken. Deze zijn afkomstig van de familie Galantino uit Puglia. Dit betekent veel zonuren en een aangenaam klimaat voor de olijven. Dit proeft men dan ook terug in de olie. Een mooie zachte smaak. 
Wij hebben Extra Virgin in 500 ml kruiken, maar ook Extra Virgin oil met 1% pure knoflook, citroen, peper en tijdelijk verkrijgbaar arancia in 250 ml kruiken.

Aceto Balsamico is van het huis Reale uit Modena.
Hierin hebben wij 8 jaar oude balsamico, 12 jaar oude en 12 jaar Riserva, parels, crema di balsamico, Saba en 5 jaar oude condimento Bianco (witte balsamico).

 

Reale is o.a. Hofleverancier bij het Koninklijk huis van Monaco. 

 

Giuseppe Giusti Balsamico sinds 1605. Hiervan hebben wij prachtige Balsamico Bianco, tartufo en Lampone (truffel en framboos)

 

 

Daarnaast vindt u bij ons nog heerlijke truffelspecialiteiten, pesto's, ingemaakte groenten en pasta van Gragnano

Tevens hebben wij van Chiostro overheerlijke amaretti koekjes in mooie retro blikken.